Gode oplevelser på sygehuset

Rigtig mange forbinder det at være på sygehuset med noget skidt og træls. Og bevares, det kan det da også sagtens være! Jeg har dog været så heldig, at jeg har rigtig mange gode oplevelser fra et sygehus.

Som eksempel, så har jeg snakket med lægerne om mine sjove sokker (som har ført til film- og serieanbefalinger), snakket om datingliv, tips og tricks med en vidt fremmed laborant og kørt ræs på Skejbys gange i en sygehusseng. Derudover har jeg haft min egen julestue, hvor der var pyntet helt vildt op til jul, min egen juleslæde (et løbejul med julehjerter og mit navn på), fået laks i gave af nogle læger på Odense sygehus (de synes det var helt fantastisk, at en 11-årig pige kunne lide laks – så da de besøgte mig på Skejby sygehus havde de gravad laks med til mig) og jeg bliver ofte modtaget med kram af sygeplejerskerne på min gamle afdeling.

Vil du læse lidt mere om nogle af mine gode oplevelser på sygehuset? Nogle af dem kommer her:

Skøn laborant fortæller om sit datingliv
Torsdag d. 15. februar, havde jeg en dejlig oplevelse på Svendborg Sygehus. Jeg skulle have taget blodprøve og jeg var så heldig, at jeg fik lov til at blive stukket af en sød, imødekommende og hjertelig stikker. Vi sidder og snakker lidt om, hvorfor jeg skal have taget blodprøve og hvilke jeg skal have taget … og uden jeg egentlig er klar over hvordan det sker, så ender vi med at snakke dating og hvor de bedste hunks er at finde. Hun fortalte mig om sit datingliv, og selvom hun var markant ældre end mig så gik nogle af vores frustrationer og sjove oplevelser igen. Hun var skøn i sit engagement og mit gode humør blev endnu bedre end det i forvejen var – hun må til enhver tid gerne stikke mig igen!

Jokes med lægerne – om mine sokker
Allerførst skal det lige siges, at jeg gider ikke at gå i sorte sokker – det er simpelthen for kedeligt! Så jeg har fundet alle mulige spændende sokker med sjove motiver, som det er sjovere at rende rundt i. En dag i august skulle jeg til kontrol på Skejby og jeg havde sokker på med en ulv. Scanningsdamen bemærkede dem og af en eller anden grund, blev ulven til en dire wolf fra Game of Thrones. Det endte i en snak om favorit-serier og anbefalinger til både lægen, scanningsdamen, min farmor og jeg – og min behandling med Netflix og nitroglycerin tog sin begyndelse.
Det medførte, at den tristhed jeg havde, da jeg først kom ind i lokalet var helt væk, da vi forlod rummet igen. Jeg var glad igen, mine bekymringer var blevet hørt og jeg havde nogle serieanbefalinger med i bagagen. Og en virkelig god undskyldning for, at se Netflix. Det var jo en del af min behandling!

Ræs på gangene i hospitalets senge
Efter mit hjertestop skulle jeg omkring Skejby for at have lavet en undersøgelse gennem lysken. Da jeg gik ind til undersøgelsen var mit humør helt nede og det hele var bare noget lort. Men efter en god snak med lægen, som havde vagten dér, blev det godt igen. Humøret blev kun endnu bedre da jeg kommer ud og sætter mig i min seng. Mine forældre sætter sig i min fodende, mens vi venter på portøren. Da han kommer siger han, at mine forældre bare kan blive siddende og så kører vi med os tre siddende op i sengen – det har jeg aldrig prøvet før og jeg har aldrig set nogen blive kørt siddende. Portøren foreslog også at tage billeder af os alle tre, så vi havde et varigt minde om turen.
Da selvsamme portør henter mig senere på dagen fra scanning er det mig, som før lov til at køre tilbage til afdelingen – med hans hjælp heldigvis! Det er ingen hemmelighed, at jeg ikke var særlig god til det. Men det fik spredt grin i lange baner og jeg havde en fest – som er dokumenteret på film!

Jeg er ikke kommet dertil, hvor jeg elsker at gå på sygehuset. Der kommer jeg nok aldrig. Men jeg glæder mig ofte til at gense lægerne og de sygeplejersker jeg kender og det er efterhånden min anden (eller tredje?) familie jeg har deroppe. Og så er det gode og sjove minder at tænke tilbage på, når det hele er surt og trist.

Published by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *