fbpx
Uncategorized

Alternativ til 5 Minute Shaper som gavner ryggen

26. september 2014

Min ‘guilty pleassure’ er TV-shop. Jeg synes det er ekstremt underholdende at se, hvordan diverse mennesker dukker op på min skærm, for at sælge mig noget. Særligt er jeg stor fan af den store industri de har skabt sig indenfor fitness. Det var dem som gjorde verden bekendt med fænomenet zumba (og jeg tror bowha bliver det nye sorte zumba) og crosstrainer. De lover guld og grønne skove hvad angår vægttabt og en smækker lækker krop.. men glemmer at fortælle at det har ligeså meget at gøre med kosten. Men lad nu det ligger. Jeg synes det er morsomt.

En ting som jeg er særlig fascineret af, er 5 Minute Shaper. Jeg vil lade nedenstående video tale for sig selv:

Det korte af det lange er (hvis du ikke gider at se hele videoen): Du får en flot krop, stærk ryg og mave, spændstige baller og smukke arme. Med kun 5 (5!!!!) minutters brug om dagen. Det er næsten for godt til at være sandt, ikke?
Jeg har ofte kigget på denne reklame, og tænkt at selve bevægelsen nok er gavnlig for min ryg. Men jeg gider ikke at kaste så mange penge efter noget jeg prøver et par gange. Når jeg tænkte tilbage på min almindelige træning, fandt jeg frem til at denne øvelse (eller noget der ligner) kan udføres på bold og i TRX-bånd. Se blot her:

Jack knife on swissballØvelsen hedder JackKnife, og jeg er ikke sikker på at den er lige så effektiv som 5 Minute Shaper forstår den er, men man får arbejdet med de samme muskler PLUS balance. Det må da være en win win!
Samme øvelse kan som sagt udføres på TRX-bånd ved at placere fødderne i båndende, også ellers køre derudaf.
Jeg er dog ikke sikker på at jeg vil kunne holde til 5 minutter på denne måde. Jeg plejer at tage mellem 10 og 15 gentagelser, pause (evt en anden øvelse) også 10-15 gentagelser igen. Den fungere skide godt for min skæve ryg, og jeg kan kun anbefale øvelsen!

God træningslyst 🙂

    Leave a Reply