fbpx
Uncategorized

Arbejder man frivilligt er man en ildsjæl

25. september 2014

Ovenstående citat er fra den kommunikationsweekend jeg var på i marts, sammen med Hjerteforeningen. Jeg mener det var Anette Skriver der udtalte ordene, men jeg er ikke sikker. Og lige netop det med at være en ildsjæl, synes jeg kommer tydeligt til udtryk, når jeg snakker med frivillige fra Børneklubben: Alle de mennesker fra Landsmødet som jeg har snakket med, har så meget på hjerte og de vil udrette en hel masse. At der så ikke altid er tid til at udrette alt det man vil (alle arbejder, har børn og sig selv at tage sig af), er en helt anden sag. En enkelt fra Børneklubben sidder på Skejbys børneafdeling en gang om måneden og klippe-klistre. En anden har generel kontakt med Skejby sygehus, og informere sygeplejesker og læger om det der sker i Børneklubben, og hvilke tilbud der er at vælge imellem. En anden er sindsygt dygtig til at samle penge ind til hjertesyge børn på Sjælland, således at disse kan få en hel masse forskellige oplevelser på trods af sygdom. Nogle andre fra Sjælland har selv et barn som kræver ekstra pleje, men de er så meget tilstede og ‘på’ når det gælder arrangementer for andre hjertebørnsfamilier og disse landsmøder, at man ikke mærker at de har en hård hverdag hjemme. Derudover har de deres egne hjertesyge børn at tage sig af. Jeg ved at det for nogle er en stor udfordring, og der skal meget pleje til det enkelte barn, for at kunne få hverdagen til at fungere. Jeg snakkede lørdag aften med en far til en dreng på ni, og det virker som om faderen har fundet en virkelig god balance mellem at presse knægten til at yde sit yderste og ikke bare give op. Søndag morgen snakkede jeg med en mor, hvis datter har nogle andre sygdomme der også skal tages hensyn til, men hvor pigen gradvist begynder at have det bedre, og lærer nogle teknikker til at kunne leve med dine forskellige sygdomme. Disse mennesker gør mig glad (særligt sidstnævnte historie rørte mig og gjorde mig virkelig glad!), og de fungere som en kæmpe inspiration for mig: Kendskabet til Børneklubben (og GUCH) skal udbredes, således at flere familier har mulighed for at få samme gode behandling/tilbud af/fra Børneklubben som de får. Jeg ved at det ikke er alle familier der har tid/lyst/overskud til at deltage i Børneklubbens arrangementer (jeg har ikke fået meget ud af at være med da jeg var mindre), men jeg synes at alle med et hjertesygt barn, skal have denne mulighed da jeg ved at det betyder meget for nogle familier at have dette fællesskab, som man ikke finder andre steder. Der er altså bare noget helt unikt over det fællesskab man får, når man er syg og jeg tror ikke man helt forstår det, før man selv har prøvet det.

Jeg har med vilje ikke nævnt nogle navne. Hvis du læser det her, og jeg har skrevet lidt om din historie og du ikke vil have det, så send mig en mail på katjensen2@hotmail.com, så fjerner jeg det med det samme!

    Leave a Reply