fbpx
Uncategorized

Det er lidt som at komme hjem .. Familiekursus 2015

27. august 2015

Igen i år var jeg en del af Børneklubbens Familiekursus. I år skulle jeg ikke holde foredrag, men udelukkende være ude i spejderhytten Kollen, sammen med unge mennesker i aldersgrupen 14-18 år. Min veninde fra GUCH, Maja, var også med og vi repræsenterede sammen GUCH.

  
Fredag tog vi fra hotel Bygholm Park ud til spejderhytten. John, arrangøren af hytteturen, havde gjort meget ud af at det skulle være en ordentlig hytte: Der skulle være varme på og den skulle ikke være fugtig (som hytten sdste år var det). De unge, og vi børnepassere, fik hilst på hinanden, legede velkomstleg og så var der ellers slik, chips, frugt og “En Flænge i Himlen” på DVD.

Lørdag var vi i Århus. Det hele startede med en shoppetur på Strøget i Århus, og jeg har indtryk af, at de unge synes det var lækkert: Endelig var de i Århus (kun én af deltagerne kom fra byen), så skulle de også udnytte at være kommet til storbyen. Enkelte af pigerne fik købt en hel masse forskellige ting med hjem (inklusiv mig selv), og stemningen var generelt god mellem dem alle sammen.

  
Om eftermiddagen skulle vi mødes ved naturhistorisk musem i universitetsparken. De unge havde fået at vide, at de skulle høre et foredrag om noget med relation til museet. Da de fik det at vide om fredagen sukkede alle, mens deres forældre grinede. Hvad de unge ikke vidste var, at de i virkeligheden skulle ud i Funballz, de der bolde man er indeni mens man er på vandet. Jeg så desværre ikke selv deres ansigter da de fandt ud af det (jeg var en dårlig leder og kom for sent), men jeg forstod på de andre voksne at de var meget begejstrede.

Jeg tror nok at de alle sammen prøvede boldene. Selvom enkelte først ikke havde lyst, så virkede det som om at de havde det skide skægt når de først kom ind i blden. Selv en pige som sidder i kørestol og ikke har nogen ben, var inde i en bold. To gange. Jeg tror ikke hun ville ud igen, da hun bare lå og nød det. Det så i hvert fald virkelig hyggeligt og fredeligt ud 🙂

Efter Funballz måtte de unge selv finde noget at spise. Igen gjorde de store øjne, for det havde de ikke regnet med. John gav dem alle sammen nogle penge og det eneste krav var, at vi skulle mødes ved rådhuset kl 16. Indtil da, kunne de gøre præcis som de ville. Nogle spiste sushi, andre tog på macen og det virkede som om det hele faldt i virkelig god jord hos de unge. Ja, de kunne næsten ikke komme hurtigt nok væk virkede det som om..

Da vi kom hjem til spejderhytten igen, var alle de unge meget stille. Jeg tror de var trætte, og enkelte tog en lur i bussen på vej hjem. Den første halve time efter vi kom hjem, skete der heller ikke så meget. Så var der nogle der begyndte at skyde med luftbøsse mod en melon, appelsin og en dåse og så ville resten være med. Jeg var ikke selv med til det, da jeg tog en lur (det var virkelig tiltrængt!), men det lød som om de havde hygget sig. De fik også lov til at smadre appelsiner med et bræt (ligesom når man spiller rundbold, også bare bruge brættet som bat), hvilket vist også var ret fedt. Teorien er, fra os voksne, at det er mega fedt at lave noget man ikke gør derhjemme/noget man ikke må derhjemme. Det er jo ikke hverdag man smadrer appelsiner med et bræt..
Dagen sluttede af med burgere og senere bål bag hytten og film inde i huset.

Søndag skete der ikke så meget. Vi fik en mega lækker morgenmad (John var træt af ikke at få hotelmorgenmad når han var med på Familiekursus, men var med i hytten), så det havde han fået vores søde madmor til at lave. Det var mega lækkert og alle gik om bord i morgenmaden to dage i træk. Mhm, drømmer stadig om de lækre pandekager med sirup .. Mhm, pandekager ..

Formiddagen blev brugt sammen med to frivillige fra Børn, Unge og Sorg. Jeg ved faktisk ikke hvad de lavede og jeg ved heller ikke hvad de unge synes om det. De var lidt stille da de kom ned fra foredraget, og jeg spurgte ikke ind til foredraget.
Men alt i alt virker det som om det var været en god weekend , for dem der var med. Jeg tror det var fedt at der var nogle aktiviteter i Århus, men også at de havde så meget frihed som de havde mens vi var på tur. Sidste års hyttetur havde ingen aktiviteter, og jeg kunne forstå at det havde været lidt kedeligt til sidst. Det kan man i hvert fald ikke sige om den her hyttetur!

Som skrevet i overskriften, så er det at være med på Familiekursus lidt som at komme hjem. Én ting er, at det er kendte omgivelser. Det er altid en tryghedsfaktor (for mig). Noget andet er, at der er en varme mellem de deltagende, og den smitter. Der er også noget imødekommenhed og tolerance blandt folk. Det er ‘okay’ at være hjertebarn/ung/voksen: Alle kender til det og alle ved hvordan det er = der er forståelse omkring det.
Derudover er jeg ved at kende så mange mennesker der deltager i Familiekurset, at det (næsten) er lutter kendte ansigter når jeg træder ind af døren. Det er hyggeligt, rart og det er søde mennesker alle sammen!
Jeg tror nok jeg skrev det samme sidste år, ved et lignende indlæg. Ikke desto mindre, så glæder mig endnu engang til næste år!

    Leave a Reply