fbpx
Organdonation

Folketingsvalg 2019 og organdonation – hænger de to ting sammen?

5. juni 2019

Der er folketingsvalg lige om lidt. Det er nok ikke gået nogens næse forbi. Men noget, som der ikke har været noget snak om, bortset fra kandidattesten fra DR, er organdonation. For hvad mener de enkelte partier egentlig om organdonation? Og hænger folketingsvalg og organdonation overhovedet sammen?

Det tredje spørgsmål i DRs kandidattest omhandler organdonation og hvorvidt alle danskere automatisk skal være organdonor.

Hvad mener partierne egentlig?

Dét spørgsmål var jeg nysgerrig på: Hvad mener partierne om organdonation og formodet samtykke?

Jeg går selv ind for formodet samtykke og automatisk tilmelding til organregistret. For mig at se fungerer en fravalgsordning bedre, end en tilvalgsordning: Altså at man melder sig UD af en organdonorregistret, i stedet for at melde sig IND (som man gør nu).

Nysgerrigheden har mundet ud i 10 videoer: Hver med partiernes holdning til organdonation. Og til min overraskelse er kun to partier direkte for at indføre formodet samtykke i Danmark.

Til gengæld mener flere af partierne at vi danskere skal tvinges til at tage stilling til organdonation. Fx når vi fylder 18 år, så skal vi have tilsendt materiale omkring organdonation. Det kan også foregå, når den enkelte er i e-boks og skal tjekke regninger, indkaldelser og lignende.

Et par af partierne går også ind for, at lave flere oplysningskampagner omkring organdonation. De fleste af de kampagner der tidligere har været har bonet positivt ud og flere har taget stilling til organdonation efter de kampagner har kørt.

Men hvilket parti mener hvad? Det kan du se på min Youtube-kanal og/eller min Facebookside.

    Leave a Reply