fbpx
Uncategorized

Harry Potter og jeg – en kærlighedshistorie

3. februar 2019
Harry Potter

Mig i min hospitalsseng i gang med bog Hemmelighederns Kammer. Billedet er fra 2001.

Okay, en kærlighedshistorie er måske lige i overkanten… Ikke desto mindre, så er jeg vanvittig glad for Harry Potter (hvad du nok ved, hvis du følger min Instagram eller følger med i billederne på toppen af bloggen).

Jeg fik den første bog da jeg fik nyt hjerte. På det tidspunkt (2001) var de første fire bøger udgivet. Dem læste jeg den måned jeg var indlagt – og jeg var hooked allerede efter første bog! Det er jo et fuldstændig fantastisk og gennemført univers og jeg kan huske at jeg nød at kunne tage til Hogwarts og komme væk fra genoptræning, læger, uendelige mængder medicin, kateder og hvide kitler.

Genlæsningens glæde

Det er ved at være nogle år siden jeg sidst har læst bøgerne og set filmene. I år skal jeg have læst og set dem alle igen – og jeg glæder mig!

Det fede ved at læse dem efter jeg er blevet voksen er, at der kommer mange flere nuancer med. Jeg forstår de mere komplekse ting og rigtig mange kapitler rammer endnu hårdere i hjertet, end de gjorde første gang jeg læste dem.

Det er også endnu en fed ting ved bøgerne – det er ikke kun børnebøger. Det er lige så meget bøger for voksne og jeg tror at alle aldre kan få noget helt unikt ud af historierne og Harry og hans venner. Det er i hvert fald det jeg oplever når jeg snakker med både børn og voksne om deres oplevelse med bøgerne og filmene.

Det er ikke kun mig, der er fortryllet

Mange har fortalt om, at deres ordblindhed er blevet meget bedre (hvis ikke den er helt væk?), fordi de har læst Harry Potter. Jeg har også læst om mange, som har fået bugt med ensomheden og lige pludselig har fået en selvtillid, som de ikke havde før: Alt sammen, på grund af en bog. Hvis dét ikke er fantastisk, så ved jeg virkelig ikke hvad det er!

Det er også et bevis på, at det langtfra kun er mig der har haft stor glæde af at læse de fantastiske bøger!

    Leave a Reply