fbpx
Uncategorized

Hvorfor arbejde frivilligt?

14. marts 2014

Forrige onsdag var jeg til foredrag i Studenterhus Odense, for at høre hvorfor frivilligt arbejde er en god ide og hvad det kan give af erfaringer, og hvor meget det betyder på ens cv. Selvom jeg allerede er indenfor frivilligt arbejde via GUCH og selv synes jeg ved hvad det kan give mig af erfaringer og på mit cv, ville jeg gerne med. For hvad nu hvis de kunne fortælle mig noget nyt?

Det nye var der desværre ikke så meget af. Jow, et par ting var nye: Den ansvarlige for de ansatte på Studenterhuset fortalte om, hvordan hun vurderer ansøgere. Studenterhus Odense er drevet frivilligt og derfor ser den ansvarlige primært på, hvilke andre frivillige aktiviteter ansøgeren har haft. Hun fortalte at hun mente at mange arbejdsgivere gjorde det samme, da frivilligt arbejde viser en passion og engagement hos ansøgeren, som er vigtigt at besidde i et job. Denne viden var især nyttig for mig, da jeg ikke kan varetage et job mens jeg studerer: Jeg har simpelthen ikke energi til det, og det vil ødelægge mig mentalt hvis jeg prøver at få et arbejde, studie, venner, familie og kæreste til at hænge sammen.
Noget andet som jeg heller ikke vidste var, at der er cirka 65.000 frivillige organisationer i Danmark. Der findes desværre ikke nogle opgørelse af de samlede frivilligorganisationer i landet, men det er fra en undersøgelse en af foredragsholderne havde lavet over organisationer på Fyn. Derfor, hvis man vil være frivillig, er der ingen undskyldning: Der findes en gruppe for alle, og det er ikke skrænket ind til et eller to bestemte emner/temaer.

Derudover har jeg oplevet at få en masse nye og gode venner ud af mit frivillige arbejde. Fordi jeg er aktiv indenfor GUCH, er jeg kommet til Finland sidste efterår. Jeg havde aldrig tidligere været i Finland, eller mødt andre GUCH’ere end dem herhjemme i Danmark, så det var en fed oplevelse at høre hvordan de nordiske lande arrangere sig. Derudover har jeg fået en masse fede oplevelser herhjemme med de ovennævnte nye venner, og det har været en stor fornøjelse af være med i arbejdet i GUCH.
Derfor kan jeg også kun anbefale at man arbejder frivilligt i det omfang man har tid, lyst og overskud. Pt. oplever jeg at jeg er mere engageret i GUCH end i min skole, og der er så mange ting jeg gerne vil indenfor foreningen, at jeg burde have det som fuldtidsjob. Dette kan desværre ikke lade sig gøre lige pt. og det er derfor studierne som må komme i første række. Men forhåbentlig ændre situationen sig, og overskuddet kommer til at engagere mig endnu mere i mit frivillige arbejde! For det er fedt at vide, at man gør en forskel for andre!

    Leave a Reply