fbpx
Uncategorized

Mine første dage i Firenze

5. oktober 2016
dsc_1253

Pnte Vecchio, set fra en anden bro

I juni blev jeg færdiguddannet og jeg har nu en kandidat i international virksomhedskommunikation. Jeg er mega stolt (nok mest fordi resultatet blev så vanvittig flot, som det gjorde) og glad for, at jeg er færdig. Jeg har desværre ikke fundet noget job endnu og jeg havde nogle penge i banken som skulle bruges (eller..?), så jeg er taget på en måneds sprogrejse i Firenze. Jeg drømmer om at lave en slags rejsedagbog her på bloggen – også for at komme til at skrive lidt igen og få bloggen op at køre lidt. Så nu må vi se, hvor godt det kommer til at gå.

Hele søndag havde jeg vildt meget kriller i maven – det er første gang jeg rejser alene, første gang jeg er afsted så længe i et andet land end Danmark, første gang jeg lærer et sprog på den her måde, første gang jeg skulle mellemlande (igen alene) og mange andre nervepirrende, skræmmende men samtidig spændende ting.

Jeg havde bestilt afhentning i Firenze lufthavn, så jeg ikke skulle bekymre mig om, hvordan jeg kom hen til min værtsfamilie. Det var altså penge givet godt ud! Jeg var nervøs og træt, så det var ren luksus ikke at skulle tænke på, hvor og hvordan jeg skulle komme et sted hen.

Mandag gik ikke særlig godt. Jeg synes jeg forstod, hvad min underviser sagde, men jeg var ikke sikker. Jeg fik ikke rigtig snakket med nogen i klassen eller på skolen, bortset fra hende jeg bor sammen med, og de lektier jeg fik for (grammatik) var sygt svære. Jeg skulle lege med udsagnsord i datid, og jeg kan ikke engang bøje dem i nutid = jeg er kommet på arbejde! Jeg var ærlig talt ret ked af det, følte mig ret hjælpeløs og tænkte meget på, om det blev bedre. Jeg vidste jo godt at det var første dag, og jeg at lige skal give det hele en chance men det er godt nok svært at se positivt på tingene, når det hele går skævt og er surt.. Og jeg egentlig bare gerne vil hjem til min mor! Så jeg fik gået en lille tur i byen, set domkirken udefra (Jesus, en smuk bygning! GLÆDER mig til at skulle se den indefra også!) og så gik jeg hjem og så Netflix under min dyne. Det var faktisk ret rart.
Min værtsfamilie er rigtig søde, men de vil kun snakke italiensk, så jeg har rigtig svært ved at forstå hvert et ord de siger. Det er sådan set fedt nok de vil snakke så lidt engelsk som muligt.. På den måde lærer jeg/vi (bor sammen med to andre piger) jo bedst. Men for delen det er svært, når jeg kun lige præcis kan fortælle hvad jeg hedder, min alder, hvor jeg bor og kan bestille mad. Men jeg håber (ved) det kommer!

dsc_1254

En engel – nu med dykkerbriller. Ved Ponte Vecchio

Tirsdag var heldigvis bedre. Jeg har stadig svært ved at forstå helt nøjagtig, hvad der sker i timen på skolen, hvad de siger og grammatikken (jeg HADER grammatik!). Men jeg fik snakket med et par stykker fra klassen, og det endte med at jeg skulle ud at spise med nogen fra skolen. Jeg faldt i snak med nogle fra Brasilien, en fra Kroatien, en fra Holland og en fra Frankrig. De var skide søde, og det endte med vi tog videre på en bar og drak en øl. Det hele endte med, at vi fik shots af nogle fyre, lige da vi skulle til at gå. Heldigvis tog vi hjem – jeg var sindsyg træt og skulle være gået en halv eller en hel time tidligere. Men det var hyggeligt, og jeg fik snakket med nogle nye og søde mennesker. Selvom det kun var dag to i går, så synes jeg det er virkelig rart at blive bekræftet i, at jeg altså er okay og folk gerne vil snakke med mig. Det betyder bare rigtig meget, især i et helt fremmed land.

Onsdag, i dag, er også gået okay. Jeg har igen snakket med en ny i min klasse, et par stykker fra i går og to nye fra et andet hold. Frokosten blev indtaget med nogle piger fra Brasilien. Desværre snakkede de næsten kun portugisisk mens vi var sammen, så jeg forstod ikke så meget. Heldigvis var Julia, en af pigerne, sød til at oversætte og sætte mig lidt ind i, hvad de sagde.
Frokosten blev mega kort, da de andre skulle ud til et eller andet sted, og opleve noget. Jeg blev hjemme og gik først til en butik med religiøse symboler (har købt en mega grim lille ‘altertavle’ med, tror jeg, Jomfru Maria og Jesus barnet – jeg ELSKER den), også gik jeg mod Ponte Vecchio. Tom Hanks og resten af skuespillerne fra Inferno er i Firenze disse dage, for at promovere Inferno-filmen. Der er visning af en eller anden film ved Ponte Vecchio i aften, så jeg skulle lige se, hvad det var for noget. Der var desværre ikke så meget at se, andet end forberedelserne til film på vandet i aften. Jeg går muligvis derhen igen i aften, og ser om jeg kan komme til at være med til fremvisning af den film de nu viser. Nu må vi se, hvor træt jeg er på det tidspunkt.

dsc_1256

Ponte Vecchio, nu med filmlærred ved siden af

dsc_1252

Jeg var et kort øjeblik i himlen i denne butik – alle de religiøse symboler, som samtidig er virkelig grimme xD Jeg elskede det! Og har købt noget med hjem

    Leave a Reply