fbpx
Uncategorized

Rygsmerter .. Stopper de så nu?

28. marts 2014

Som skrevet i et tidligere indlæg, har jeg døjet med ondt i ryggen det sidste stykke tid. Særlig slemt blev det i sidste uge da jeg var på kursus, for jeg havde ikke haft tid til at træne min ryg som jeg skulle. Der var lige en opgave jeg skulle have lavet færdig, og det tog sin tid. Og det kunne mærkes i hele ryggen lørdag.

Efter jeg havde søgt hjælp på en skoliosegruppe på facebook, var der to piger der anbefalede personlig træning til mig, og mere intensiv rygtræning. Det skete så i søndags!
     Jeg mødtes med Jacob Steffensen i fitnessdk Rosengårdcentret, og fik over en times vejledning af ham. Han er så passioneret i sit job, at han har svært ved at tie stille omkring det igen ;). Hvilket var virkelig fedt for mig 🙂
Min time med ham resulterede i bedre stil i romaskinen som jeg engang imellem benytter, råd til hvilke øvelser jeg skal bruge (jeg kendte øvelserne i forvejen, men det var rart nok at høre hvilke han virkelig anbefalede), råd til en form for udstrækning som jeg skal gøre herhjemme og en øvelser til min mave. Jeg kan ikke komme op og sidde i en almindelig mavebøjning, og det begynder jeg så at træne nu i en maskine fremfor på gulvet. Jacob mente ikke jeg fik nok fremgang hvis jeg ligger på gulvet, da det tager for lang tid, men på en bænk hvor jeg har benene oppe (de må ikke være låst fast fik jeg at vide, at det ikke træner de rigtige muskler man skal bruge) vil det (forhåbentlig) kunne lykkes. Han lovede ingen mirakler, men fortalte hvad han mente vi skulle tage fat på, så jeg igen kan blive smertefri. Og det håber jeg virkelig at jeg bliver!
Det blev til nogle øvelser på en motionsbold, som jeg også sagtens kan lave herhjemme hvis jeg ikke kan komme ned og træne.

Jeg var nede i centret i går, for at teste det nye program. Og i dag har jeg mere ondt i ryggen end jeg har haft et stykke tid, pga. træning. Det er nu en rar fornemmelse, men også en indikation på, at de øvelser jeg lavede i går rent faktisk virker der hvor de skal.
Fordi jeg har (gode) smerter i ryggen nu, gør det mig fortrøstningsfuld, og jeg tror det kommer til at virke. Selvfølgelig skal jeg ikke side på min flade resten af dagen efter en træning, men holde mig nogenlunde i gang, hvilket jeg også håber at kunne gøre. Men som sagt, så er jeg fortrøstningsfuld, og jeg glæder mig til den dag hvor jeg kan sætte mig op kun ved min maves hjælp i en sit-up. For det kan jeg på ingen måde nu!

    Leave a Reply