fbpx
Uncategorized

Uge 41 (dog kun mandag-torsdag)

13. oktober 2016

Jeg kan huske at jeg sad i søndags og tænkte “Hvad skal jeg dog lave i den kommende uge?” Nu er det torsdag, og dagene er bare fløjet afsted.

Mandag og tirsdag lavede jeg ikke særlig meget. Jeg var i skole mandag og lavede vist ikke meget mere end det. Jeg var stadig lidt træt efter turen til Venedig, så jeg mener at jeg bare tog hjem og slappede af. Tirsdag spiste jeg en virkelig dårlig pizza (mozarellaen var ikke frisk) alene og så så jeg kirken Santa Maria Novella indefra. Kirken bliver vistnok brugt til kloster, men er åben for turister mod betaling. Kirken var kæmpe stor (også større end jeg lige troede) og der var mange små kapeller, smukke freskoer og mosaikker. Og danskere! Der var en dansk skoleklasse derinde. Jeg hilste ikke på dem, men jeg blev så glad da jeg hørte det danske sprog uden at en telefon var involveret.

DSC_1309.JPG

Santa Maria Novella

Onsdag spiste jeg frokost med Julia. Hun havde fundet et berømt sted, hvor de laver sygt gode panino. Og de var billige – 5€ for et meget stort brød. Som smagte mega lækkert! Jeg blev godt mæt og jeg var faktisk ikke særlig sulten da jeg skulle have aftensmad.

img_20161012_132518_2

Efter frokost ville jeg egentlig være taget hjem. Panino-biksen lå tæt på Ponte Vecchio (og dermed Ufizzi-galleriet), så jeg gik lige forbi. Jeg kunne se at køen var næsten ikke-eksisterende og besluttede at gå derind. Jeg var sådan set træt, men jeg tænkte at NU skulle det være. Det endte med at jeg stødte på nogle fra min skole, som var på rundvisning og jeg sluttede mig til dem. Guiden var super dygtig og meget vidende. Han førte os igennem de kristne symboler fra kristendommens oprindelse, gotikken og op til romantikken. Han fortalte os også om de to berømte værker fra Botticelli, som hænger på galleriet, et enkelt maleri af Michelangelo og så de fire malerier fra Leonardo da Vinci.

dsc_1319

dsc_1315

Jeg hang lidt ud med min gode ven Marcus Aurelius. Han var ret chill.

DSC_1323.JPG

Jeg vidste ikke at dette værk var fra Leonardo da Vincis hånd. Jeg synes det er vanvittig smukt, og mit billede fra telefonen og fra siden yder det slet ikke retfærdighed. Desværre ved jeg ikke, hvad billedet hedder, så jeg kan ikke engang finde et bedre billede..

Jeg har lige læst bogen “Mona Lisa – alle kender hendes smil, ingen kender hendes historie” færdig. Jeg synes det er helt fantastisk at tænke på, at de stræder jeg hver dag betræder .. der har både Lisa Gherardini (Mona Lisa) Og Leonardo da Vinci måske gået. At også Michelangelo, Machiavelli, Botticelli og mange mange flere berømte personligheder, også har gået her, er bare endnu mere fascinerende.

dsc_1321

Palazzo Vecchio, som blandt andet huser Dantes Dødsmaske. Hvis jeg ikke skal til Chianti på lørdag, så skal jeg herind!

    Leave a Reply