fbpx
Uncategorized

Uge 42 i Firenze

24. oktober 2016

Starten på uge 42 var ærlig talt ret så kedelig. Jeg fik det dårligt i skolen mandag, og måtte tage hjem. Dårligheden fortsatte tirsdag, og det mest spændende der skete var, at jeg så virkelig meget Gilmore girls på Netflix. Og jeg fik god pasta om aftenen.

Onsdag havde jeg planlagt frokost med med Julia fra Brasilien. Desværre tog hun til Bolagna, så jeg endte med at spise frokost alene og derefter vandrer rundt i byen, før jeg tog hjem. Og så Gilmore Girls.

dsc_1391

Et halvt ansigt fra Bobboli-haverne. Var dybt fascineret af ansigtet, og har taget virkelig mange billeder er det!

Til gengæld skete der noget torsdag. Der skete faktisk virkelig meget torsdag. Udover skole, og en test, spiste jeg frokost med Julia og Laila efterfulgt af to timers shopping med Julia. Hun tog hjem i går, lørdag, og skulle lige have købt de sidste gaver med hjem. Derudover fik vi set på noget tøj og fik ekstra skridt i benene.
Torsdag aften kom mine forældre til Firenze – og det var virkelig tiltrængt! Efter at have været hjemme både søndag (træthed efter bytur om lørdagen), mandag og tirsdag, kedede jeg mig og havde lige brug for et godt indspark. Det var mine forældres besøg! Én ting var, at det var rigtig dejligt at se dem igen. Noget andet var, at jeg har savnet det danske sprog virkelig meget, så det var skønt at have nogle af snakke med, uden at skulle tænke mere over det. Det var også skønt at kunne færdes i en by, hvor jeg kender det hele og de ikke gjorde. Mine forældre skulle størstedelen af tiden bruge et kort, hvor jeg vidste, hvor vi skulle hen. et var lidt fedt.

dsc_1401

Et panorama-billede oppe fra Bobboli-haverne. Der var udsigt over en lille del af Toscana (<3) og det meste af Firenze. Meget,meget smukt. Og i øvrigt enormt lækkert vejr!

Min mor har før været i Firenze, min far har ikke. Desværre var de her kun i to hele dage, så det var begrænset, hvad vi kunne nå. Men de fik da set det store lokale marked (Mercato Centrale), spist på mange virkelig lækre restauranter (som jeg har i sinde at vende tilbage til, her i min sidste uge), de fik set Domkirken, Piazza Santa Maria Novella, ydersiden af Uffizi-galleriet, spist virkelig god is, gået rigtig mange skridt (mindst 15.000 pr. dag for mit vedkommende), og spist noget mere. Faktisk spiste vi så meget at her, søndag, har jeg ikke rigtig været sulten. Jeg sprang morgenmaden over og sulten begyndte at komme omkring kl. 15. Selvom jeg tog ud og spiste frokost med Tea fra Kroatien, så var sulten ikke overvældende. Og aftensmaden var også lidt svær at få ned, da jeg stadig ikke var så sulten, som jeg plejer at være. Så at spise lidt mindre de næste par dage, tror jeg muligvis er meget godt.

dsc_1413

Ikke det bedste billede, men med skal det! Min mors mad, lørdag aften. Det er sort kål, vendt i olie, på ristet brød med et spejlæg på. Vi var alle enige om, at der lige manglede lidt hvidløg og løg til kålen og også lidt trøffel på ægget. Men de gør sig ikke så meget i vilde smagsudtryk hernede i Toscana.. Og maden var stadig virkelig god!

dsc_1414

En af mine yndlings-forretter: Bruschetta med kyllinge-lever-mousse. Det bliver jeg aldrig træt af, og måtte smage den toskanske version, da jeg fik muligheden. Det var lækkert!

    Leave a Reply