fbpx
anbefaling Hverdag

Min første gang kropsterapi hos Heidi Kvindebjerg

12. maj 2019

For lidt over en uge siden var jeg til kropsterapi hos Heidi Kvindebjerg på Tåsinge. Jeg havde hørt HelseMatilde snakke varmt om det i hendes stories på Instagram og på hendes blog og har længe overvejet at prøve det selv. Det blev så i fredags!

Hvorfor kropsterapi?

Siden januar sidste år har jeg gået til psykolog. Nogle gange to gange om måneden, andre gange to gange på et halvt år. Min psykolog har hjulpet mig rigtig meget og jeg sætter virkelig pris på hans hjælp og dygtighed!

Men jeg synes jeg manglede et eller andet. Selvom jeg snakkede rigtig godt både med min psykolog, mine forældre og mine veninder om de tanker jeg havde, så var der alligevel noget forløsning, som ikke rigtig kom. Jeg ved heller ikke helt om den forløsning er kommet efter en omgang kropsterapi. Men den er på vej og jeg tror det er rigtig godt for min krop og min psyke at besøge Heidi.

Selve behandlingen

Heidi virkede, allerede da hun åbnede døren, enormt sød, lyttende og tillidsvækkende. Hun var virkelig behagelig at være sammen med, så det hele startede godt.

Efter en indledende snak, hvor jeg fortalte om de ting jeg havde været igennem, skulle jeg op på briksen kun iført undertøj. Jeg fik et lagen over mig… og så begyndte Heidi ellers at ryste min krop igennem. Hun tog godt fat rundt omkring på min krop, ruskede den, trykkede og fik allerede dér løsnet for nogle spændinger.

Hun fortalte at hun kunne mærke at min krop er stresset. Selvom det er en stærk krop med fødderne solidt plantet på jorden (jep, det sagde hun  – og jeg blev rørt over den kæmpe kompliment hun gav til min krop. Den er stærk. Det er sku fedt at vide!), så er den stresset. Og det giver god mening i forhold til de ting jeg har været igennem.

Så hun æltede videre, gav mig nogle tryg og pres rundt omkring på kroppen (særligt på indersiden af lortet gjorde nas. Dér er forbindelse til lymfeknuderne og de er åbenbart på overarbejde).
Det gjorde ondt når hun trykkede. Men med det samme hun slap igen var jeg lettere. Faktisk føltes hele min krop lettere.

Jeg fik lektier for

Det her skal jeg gøre noget mere af: træning! Det gavner min krop og gør at jeg bedre kan stole på den igen.

Efter behandlingen gav Heidi mig lektier for. Hun sagde at jeg skulle få noget mere træning ind i min hverdag, hvis jeg kunne. Det ville skabe forbindelse til min krop, jeg ville komme ud af mit hoved og jeg ville lære at stole endnu mere på min krop, gennem fysisk aktivitet. Og netop at stole på min krop var vigtigt … og svært at gøre efter et hjertestop. Men jeg skal lære at stole 110 % på, at min krop virker, som det skal
Så nu er min træning blevet endnu vigtigere!

Hun sagde også at jeg skulle trække vejret ind gennem næsen, helt ned i maven og ud igennem munden. Det får mig til at slappe af, giver ilt til hele kroppen og fjerner noget stress.
Så det forsøger jeg også at gøre. Det sker ikke dagligt, men næsten dagligt.

Kombinationen af psykolog og kropsterapi

For mig giver det enormt god mening at kroppen og psyken hænger sammen. Og jeg tror jeg vil have rigtig god gavn af kropsterapi fremover. Heidi sagde også, at min krop var meget modtagelig overfor hendes tryk og at vi nok skulle komme langt. Så jeg glæder mig til det videre forløb.

For mig er en kombination af psykolog og kropsterapi en god ting. Lige nu har jeg ikke brug for mere psykologhjælp. Men det får jeg nok igen. Og så ved jeg, at de to ting passer rigtig godt sammen!

Hvad er kropsterapi?

Inden for kropsterapi er kroppen og psyken tæt forbundet med hinanden og begge dele bliver behandlet.

Alt bliver lagret i kroppen. Både det gode og det dårlige. Stress, anspændthed, angst og traumer kan sætte sig i kroppen eller i vores organer og muskler. Dem går en kropsterapeut ind og arbejde med. Og i sidste ende fjerner de fysiske blokeringer så der kan komme et større flow igennem kroppen.

Jeg kan sagtens se at det kan lyde alternativt og fluffy. Det synes jeg også selv til at starte med. Men prøves, det skulle det! Jeg har tidligere haft enormt meget gavn af dybdegående massage så jeg tænkte, at jeg ville prøve denne form for massage/terapi også.

    Leave a Reply