fbpx
Motion

Motion og bevægelse i min hverdag

30. august 2019

Motion og hjertesygdom

Der er ingen tvivl om at motion er sundt. Alle siger det … og er du hjertepatient (eller en anden form for patient) så har din læge muligvis også bedt dig om at dyrke motion.

Men det er vidt forskelligt, hvad vi patienter kan og ikke kan. Nogle kan med lethed cykle kilometerlange ture, mens andre kan have svært ved at komme op af trapperne på arbejde.

Fælles er, at vi (stortset) alle sammen kan dyrke en eller anden form for bevægelse/motion. Det tror jeg i hvert fald. Selvom vi alle kan have off-dage og kroppen ikke vil lystre, så kan man næsten altid komme ud på en lille gåtur, svinge støvsugeren eller danse ud i badet.

Træning er ret meget on/off hos mig

Desværre har det altid været on/off med min motivation til at træne. Jeg har ALDRIG (i hvert fald ikke endnu) fundet ud af at knække koden, så jeg kontinuerligt kommer afsted to-tre gange om ugen. I nogle perioder fungere det, andre gør det ikke.

Det er også forskelligt om jeg træner selv i maskinerne eller om jeg er på hold. Lysten til det forskellige skifter også. Nogle gange fra uge til uge, andre gange fra måned til måned.

Genoptræning efter hjertestoppet

Det har taget mig virkelig mange år at komme hertil, hvor jeg er glad for at træne og ofte glæder mig til at komme ned i fitnescentret. Men jeg har faktisk aldrig, sådan rigtigt, skænket mit hjerte en tanke omkring træning. I hvert fald ikke, som jeg kan huske. Og ikke før efter mit hjertestop.

Alligevel var jeg ret nervøs for at begynde på motion igen efter mit hjertestop. Også selvom jeg vidste at motion er den bedste medicin til at hele igen og til at forebygge kommende hjertetilfælde.

Derfor ville jeg gerne være en del af noget genoptræning. Det førte til at jeg blev kontaktet af Sundhedshuset i Svendborg, som er dem her i byen der varetager genoptræning. De har en aftale med Solo Fitness, hvor jeg gik to gange om ugen i to måneder.

Og det har været mega godt for mig! Jeg turde at træne igen, fik træningsglæden tilbage og lærte at stole på min krop igen. De to fysioterapeuter lagde også mærke til min glæde, og sagde til mig, da vi stoppede genoptræningen, at det havde været en fornøjelse at se min udvikling. Dét var fedt!

Træning i dag

De sidste to måneder har jeg formået at træne to gange om ugen. Jeg drømmer om at træne tre gange om ugen, men jeg kan mærke det er for meget. Jeg bliver simpelthen for træt. Men de to gange om ugen kan jeg både passe ind og holde til.

    Leave a Reply