fbpx
CPAP-maskine Søvnapnø

Update på CPAP-behandling – seriøst, jeg sover!

12. januar 2019
CPAP

Så sødt drømmer jeg om at sove. Det kan jeg heldigvis nu, hvor jeg har fået min CPAP 🙂

I tirsdags fik jeg min CPAP – 10 dage før jeg havde forventet at få den. Det betyder at jeg har sovet med maskinen i fire gange og jeg kan allerede mærke en kæmpe forskel!!

Den læge jeg snakkede med før jeg fik maskinen var sku ikke til særlig stor hjælp… Han informerede mig om, at det var en rigtig effektiv behandling og den eneste mulighed for mig, medmindre jeg ville have en operation, som gjorde det svært for mig at synke min mad.
Til gen gæld sagde han også, at det var træls at have masken på: Den hiver, strammer og gnaver og det er ikke rart at få den på. Fed info! Tak hr. lægemand.

Nå, men jeg kommer ind til en virkelig sød og meget kompetent sygeplejerske. Hun fortæller lidt om masken og jeg prøver to forskellige slags: én, som dækker næsen og én, som dækker både mund og næse. Og det er overraskende behageligt at have dem på! Det føles, som en havbrise der kommer direkte ind i mit ansigt! Og lyden fra maskinen er behagelig og afslappende.

Så jeg forlod sygehuset med en god mavefornemmelse og jeg er klar til min første nat med maske.

Min første nat med cpap

Da jeg skulle sove om aftenen, glædede jeg mig til det. Jeg følte mig fortrøstningsfuld og håbede på en god nats søvn.

Det var svært at falde i søvn. Men jeg tror lige så meget det var mit tankemylder, som det var maskinen.

Natten endte med at jeg sov med masken på i 2 timer og 44 minutter. Jeg havde taget den af tre gange, hvor den blev af efter den tredje gang. Til gengæld fik jeg rent faktisk sovet! Hele onsdag gik jeg og havde en ufattelig energi, som jeg ikke havde haft længe.
Jeg vågnede klokken 7 og blev først rigtig træt kl 9 om aftenen. Normalt er jeg træt efter frokost.

Maskinen virker altså. Og her, fire dage efter jeg har fået den, sover jeg længere og længere med den på. Jeg føler mig mere udhvilet om morgenen og næste dag (sådan, generelt i hvert fald). Det skal nok blive et godt bekendtskab!

Mål din søvn

Med en maskinen hører en masse målinger. Man kan se, hvor længe man har haft masken på, om den slutter tæt, hvor mange apnøtilfælde der er i løbet af natten og lignenden.
Den højeste score er 100.

Den første nat scorede jeg 52. Rimelig godt synes jeg selv, når nu det var første nat med den.
Natten til torsdag scorede jeg 59 og natten til fredag scoerede jeg 79. Så det går fremad og jeg tror at jeg kan sove hele natten med masken inden længe – og have en masse energi i løbet af dagen, vende tilbage til min træning og lignende. Jesus, det er skønt!

    Leave a Reply