Min hjertehistorie

min hjertehistorie

Min hjertehistorie

I 1990 med blev jeg født med en VSD, ventrikel septum defekt. Det betyder, at der var et hul i min skillevæg der deler de to hjertekamre. Lige siden det blev opdaget, har jeg været i tæt kontakt med sygehuse, især OUHs hjerteafdeling og Skejby Sygehus.

Indtil min hjertetransplantation i 2001, har jeg haft to pacemakere og fået stød på hjertet en enkelt gang. Jeg har altid taget medicin, og skal blive ved med dette, resten af mit liv.

I 2015 fik jeg symptomer på og konstateret en aortastenose – en forkalkning af én af de store blodårer i hjertet. Mod dette fik jeg, som verdens første hjertetransplanterede, indsat en TAVI-hjerteklap. I dag har jeg det rigtig godt og leve et, synes jeg, normalt liv. Dog med mere søvn og mindre energi end mange andre.

Vær stolt af dit ar!

En af mine venner sagde engang til mig, at jeg skulle være stolt af mit/mine ar. At jeg skulle være stolt af, at jeg er pisse dygtig til det jeg kan, samtidig med at jeg har en hjertefejl. Han sagde, at jeg ikke skal bruge det som et medlidenhedskort, men som et sej-heds-kort: Jeg har taget en uddannelse, administreret min egen økonomi, haft en kæreste, boet sammen med ham, boet alene, passet mit eget mens jeg har skulle tage hensyn til mig selv og min krop. Dét synes han var sejt, og jeg skulle spille noget mere på det. Dé ord var guld værd for mig!

Jeg blev meget rørt og meget glad, over at høre de ord fra hans mund, og jeg har tænkt meget over det siden. For han har jo ret: Det er ret sejt at have fået nyt hjerte og at være verdens første hjertetransplanterede med en TAVI-klap. Generelt er det ret fedt og sejt at være mig!

Ordene var en inspiration for mig

De ord gør også, at jeg tør tro på mit firma. Her holder jeg foredrag om min historie – og jeg elsker det! Foredragene handler om organdonation, religiøsitet og sygdom og/eller kropsidealer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *